طريقة عمل بيتزا بالزبادى مع نجلاء الشرشابي
طريقة الشيف نجلاء الشرشابي لعمل بيتزا الزبادى
مقادير بيتزا بالزبادى
- كيلو واحد دقيق
- ماء للعجن
- كوب واحد زبادى
- ملعقة صغيرة سكر
- ملعقة صغيرة ملح
- 2 ملعقة كبيرة سمنة
- 2 ملعقة كبيرة خميرة فورية
- جبنة رومى مبشورةوجبنة موتزايلا
- صلصة طماطم
- زيتون أسود حلقات
- ثوم
- زيت
- ملح وفلفل
طريقة أعداد بيتزا الزبادي
1- قومى بخلط الدقيق والملح والسكر والخميرة
1- قومى بخلط الدقيق والملح والسكر والخميرة
2-اضيفى الزبادى وماء العجن والسمنة الى المقادير السابقة وقومى بعجنهم جميعا حتى تحصلى على عجينه طريه .
3-غطى العجينة واتركيها حتى تتخمر و يتضاعف حجمها
4-افردى العجينة على شكل دائرى فى صينية
5-أدهنى الوجه بخليط من الثوم و الزيت والصلصة والملح والفلفل الأسود
6- اضيفى على نصف العجينة الزيتون و الجبنة الرومى والموتزاريلا
7-أغلقى النصف الأخر على الحشو ورشى عليها جبنة رومى
8- أدخلى البيتزا الفرن على 180حتى تمام النضج
تعليقات
إرسال تعليق